Turkcell Genel Müdürü: Gelecek Yıl Yerli ve milli yapay Zeka Şovu Yapacağız

Turkcell Genel Müdürü: Gelecek Yıl Yerli ve milli yapay Zeka Şovu Yapacağız

Yapay Zeka

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde söz alan Kaan Terzioğlu, "Gelecek yıl Türkçe mevzuşan yerli ve milli suni zeka şovu yapacağız." dedi.

‘Türkiye.Bugün.Şimdi’ çarpıcı sözı ile kapılarını açan ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenmekte olan Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde söz alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli ve milli suni zeka hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. ‘Onuncu genel müdürüm’ olarak tanıttığı Alexa’nın yakında daha gelişmiş ve Türkçe bir versiyonun geleceğini belirten Terzioğlu, ‘’Gelecek yıl Türkçe mevzuşan yerli ve ulusal suni zeka şovu yapacağız.’’ dedi.

Ham datayı işlemenin ve güvende tutmanın önemine vurgu yapan Terzioğlu, ‘’Yerli ve ulusal arama motorumuz yaani, bizim için çok önemli. Gene Türkiye'nin datası Türkiye'de kalsın ve değere kavuşsun diye Türkiye'nin dört bir tarafından veri merkezleri inşa etmeye devam ediyoruz.’’ dedi.

Teknoloji Zirvesi’nde bir konuşma oluşturan yapay zekanın babası Stuart J. Russell ise 5 yıl içinde suni zeka destekli robotların gmeşhurk yaşamdaki yerlerini alacaklarını belirterek, ‘’Artık çfakatşır yıkayacaklar, tarlada ekin biçecekler, size yiyecek pişirecekler. Fakat akşam yemeği olarak sevdiğiniz bir eşyanızı fırına atabilirler.’’ dedi.

Suni zekanın insanlığın sonunu getireceği mevzusundaki tartışmalar hakkında da fikrini belirten Russell, ‘’Şu anda suni zekâ, insanoğlu şeklinde duygulara haiz değil. İleride, suni zekânın insanlığın yaşadığı bir dünyanın sonunu getirmemesi için onlardan ne istiyorsak ona nazaran programlamalıyız.’’ dedi ve sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘’2010'da en iyi programların %30'luk hata payı oluyordu. 2015'te insanoğlunun yaptığı hata oranı yakalandı. 2017'de %2'ye düştü. Suni zekâ insan zekâsını bir süre geldiğinde geçecek, ama ne vakit bilmiyoruz. Yapay zekâ ile herkesin yaşam standardını çok üst seviyeye çıkarmak mümkün olacak. GSYH'ya baktığınızda 5-10 kat artacak, 10 milyon trilyon dolar net kıymet anlamına gelecek. İnsanların peşinde olduğu şey de bu. Google ve facebook da bu sayıın ardında.’’

yine etkinlikte söz alan IBM’in Watson ve Bulut Platformu Portföyü'nden sorumlu Başkan yardımcısı Rob High ise yapay zeka ile ilgili olarak, ‘’suni zeka yerine 'geliştirilmiş zeka'yı kullanmayı tercih ediyoruz. Bizlere doğru zamanda doğru detayları veren bir sistemden tamamımız istifade edebiliriz. Hem bilgileri daha iyi anlayabilir hem de bizlere ilham vermesini sağlayabiliriz.’’ dedi.
Latest
Next Post

post written by:

0 Comments: