Microsof, uTorrent’i Kötü Amaçlı Kullanılan Yazılım Olarak Kabul Etti

Microsof, uTorrent’i Kötü Amaçlı Kullanılan Yazılım Olarak Kabul Etti

İnternet

Bildiğiniz gibi uTorrent olarak bilinen popüler torrent istemcisi, on yılı aşkın süredir milyonlarca kullanıcı tarafınca kullanılıyordu. Sadece yeni gelen haberlere bakılırsa Microsoft bu istemciyi, kötü fakatçlı yazılım olarak işaretlemeye başladı.

Milyonlarca kullanıcısı olan ve on yılı aşkın süredir kullanılan uTorrent şimdilerde, Microsoft’un çelmesiyle karşı karşıya. Tarama esnasında bu istemciyi ‘kötü fakatçlı’ olarak gören Microsoft ile siz de aynı fikirde olabilirsiniz.

Microsoft’un sisteminize zarar verebilecek uygulamaları sizlere göstereceği bir sayfa bulunuyordu ancak bu sayfa daha önce uTorrent’i ‘kötü amaçlı’ olarak algılamıyordu. Son gelişme ile birlikte Windows kullanıcıları, Defender antivirüs programı ile bilgisayarlarını tarattıklarında uTorrent’in ‘Potensiyel Olarak İstenmeyen Yazılım’ olduğunu görmüş olduler.

Mevzu hakkında konuşan Microsoft’a nazaran uTorrent’in kötü bir itibarı vardı ve bu sistemin performansını kötü etkiliyordu. Bundan dolayı de program, Defender tarafından karantinaya alınarak işletim dışı bırakılmaktaydı. Tabii ki kullanmakta kararlı iseniz bu işlemi geçersiz kılarak kullanmaya devam edebilirsiniz.Bu mevzuda karar sizin ancak NOD32, Sophos, TrendMicro ve diğerler antivirüs programlarının da uTorrent’in tehlikeli olduğuna kanaat getirdiğini söylemek isteriz.

UTorrent’in sahibi BitTorrent Inc, vakaların yanlış anlaşıldığını düşünse de, web kullanıcıları muhtemelen uzun bir süre uTorrent’e cephe alacaktır. Peki siz durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de uTorrent ‘kötü amaçlı’ kategorisine alınmalı mı?
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: