Çılgın Gibi Oynayacağınız Çağımızın En İyi 11 çağdaş Bilgisayar Oyunu

Çılgın Gibi Oynayacağınız Çağımızın En İyi 11 çağdaş Bilgisayar Oyunu

Oyun

Eğer daha önce oynamadıysanız denemeniz gereken 11 bilgisayar oyununu sizler için derledik.
Yalnızca Steam’de binlerce oyun bulunuyor ve her hafta birçok yeni oyun ekleniyor. Bu yüzden günümüzde oyun seçmek biraz zor olabiliyor. Listemizdeki oyunlar biroldukça fert tarafınca bilinen ünlü oyunlar olsa da, gözünden kaçırmış ve oynamamış kişiler için küçük bir liste oluşturduk.

GTA için fazla bir söze gerek yok eğer sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayara sahipseniz satın aldıktan sonra fazlaca eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

World Of Warcraft

Şuan en iyi guildlere dahi bakıldığında oyuncu kalitesi büyük oranda düşmüş olsa da, eğer MMO-RPG türü bir oyun oynamayı düşünüyorsanız ilk önerim WoW olur. Play to win seçimindaki oyunun en büyük sorunsı başlangıçta ödeyeceğiniz 150 TL yöreı CD-Key fiyatları ve ücretsiz aylar daha sonra ödeyeceğiniz aylık ücretler. Sadece bir oyuna para vermek şeklinde bir düşünceniz var ise başarısını yakın zamanda çıkan filmiyle taçlandıran World of Warcraft olabilir.

The Witcher 3: Wild Hunt

Yalnızca baş kahramanımız Geralt’ın hikayesini öğrenmek için oynayabileceğiniz bir oyun. Single player olarak ilerlediğiniz RP türü oyunda yardım etrafınızdaki kişilere yardım etmek veya önemsememek tamamen size kalmış.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Açık dünyalı RP oyunu Skyrim, sizleri farklı diyarlara sürüklemek konusunda hakkaten çok başarılı bir iş çıkartıyor. Eğer fantastik diyarlarda bir karakterle gezmek ve sürekli savaşarak onu geliştirmek hoşunuza gidiyorsa Skyrim’i denemenizi öneririm.

Dota 2

MOBA oyunun türünün atası olan Dota haritası yapımcılarının bin bir türlü telif hakkı ve zorlukla uğraşarak çıkarttıkları bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizde çok fazla tutulmasa da büyük bir keyifle oynayabilirsiniz. Eğer LoL’den sıkıldıysanız ve yeni bir MOBA arıyorsanız bu Dota 2 olabilir.

League of Legends

Türkiye’de maksimum reklamı yapılan oyun bulunduğunu söyleyebilirim. Başarılı turnuva organizasyonlarının yanı sıra Riot Games, LOL için Türkiye sunucuları da dahil olmak üzere çok büyük destek veriyor. Bu yüzden listeye koymamak biraz ayıp olurdu. Sadece oyunun en büyük eksiği oyuncu kitlesi. Birbiriyle küfürleşen ve durmadan yazı yazan kişilerin oyun standardını büyük oranda düşürdüğünü söyleyebilirim.

Heroes of the Storm

Blizzard’ın şuana kadar yapmış olduğu tüm oyunlardaki seçilmiş karakterlerin tek bir arenada buluştuğu MOBA oyunu hots temel olarak diğerlerinden biraz daha farklı. Örnek vermek gerekirse, takım oyununun daha çok öne çıktığını söyleyebilirim. Çünkü tüm ekip aynı anda seviye atlıyor. Ayrıca oyunda eşyahut alınmıyor onun yerine seviye atlandıktan sonra seçilen talentler ile karakterlerimizi güçlendiriyoruz. Son olarak ranked oyunlarda standart 3 koridor haritanın yerine farklı fakatçları olan birçok haritada mücadele ediyoruz.

Diablo 3: Reaper of Souls

Başlangıçta çok zevkli olan ve Diablo 2’ye yakın bir zevk vermek için tasarlanan oyun, bir süre sonra kasvetli havasıyla sıkılmanıza niçin olabiliyor. Fazlaca zevkli olsa da Diablo 2 de bulduklarımı onda bulamadım. Ancak bu kötü bir oyun olduğu anlamına gelmiyor. Oynadığınızda ne olursa olsun beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum.

Fortnite Battle Royale

Hepinizin bilmiş olduğu üzere geçtiğimiz yıl Battle Royale oyun türünün yılıydı. Bu nedenle ücretsiz olan Fortnite’ı denemediyseniz mutlaka oynamanızı öneririm. 100 bireyin bir adaya atlaması ve çeşitli mücadelelerle 1 kişinin oyunu kazanması insanı uzun sure oyalayabiliyor.

Playerunknown's Battlegrounds

Steam’de rekorları altüst eden PUBG, yavaş yavaş hızlandırmaya başladığı turnuvalarıyla oldukca ilgi çekici bir duruma gelmeye başladı. Ücretli bir Battle Royale oyunu olduğu ve yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyulduğu halde Fortnite ile rekabette üstün taraf bulunduğunu söyleyebilirim.

Counter-Strike: Global Offensive

Battle Royale biçimı oyunlarda devamlı ateş etmek gibi bir şansınız olmuyor. Bundan dolayı elinizi alıştırmak için CS oldukca iyi bir oyun. Bunun yanı sıra Ranked girdiğinizde 5v5 karşılaşmalar fazlaca zevkli olabiliyor.

Haberin başında belirttiğimiz benzer biçimde her hafta biroldukça yeni oyun piyasaya sürülüyor ve esasen çok fazla kaliteli oyun bulunuyor. Bu yüzden bu listeye COD, Overwatch, Minecraft ve portal gibi biroldukça oyunu ekleyemedik. Sizlerde önermek istediğiniz oyunları yorumlarda belirterek diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz. Ek olarak haber deposunda belirttiğimiz bağlantıya giderek oradaki 25 oyunu inceleyebilirsiniz.

Eğer sistem gereksinimleriniz listelemiş olduğumuz oyunlar için yetersiz geliyorsa daha önce sizler için yapmış olduğumuz oyuncu bilgisayarı videosuna bakabilirsiniz. 
Previous Post
Next Post

post written by:

1 yorum: