Kanser Tedavisinde, Kalıtımsal Özelliklerin Bilinmesi Tedaviyi Kolaylaştırıyor

Kanser Tedavisinde, Kalıtımsal Özelliklerin Bilinmesi Tedaviyi Kolaylaştırıyor

Bilim

Kanser tedavisi bildiğiniz üzere sancılı süreçleri de devamında getiriyor. Ancak konu hakkında çalışmalarda bulunan araştırmacılar, kanser hastalarının genetiklerinin bilinmesi halinde tedavinin daha kolaylaşacağını belirttiler.

Kanser, çağımızın en zor hastalıklarından biri olarak kabul ediliyor ve tedavisi uzun süreçler gerektiriyor. Sadece mevzu üzerinde meydana getirilen devamlı çalışmalar,  genetik testinin kanser tedavisini kolaylaştıracağı ortaya koydu. Ferdin genetiği hakkında daha fazla bilgi edinilmesi sonucu, kanserin miras alınan genler sebebiyle ortaya çıktığı açıklandı.

Bu bağlamda ileri safha prostat kanseri benzer biçimde bir durumla karşılaşan hastaların yaklaşık %10’unda kanserle ilişkili olan ve hastalığın tedavisinde yararlı olabilecek bir mutasyon bulundu. şu demek oluyor ki, miras alınan DNA’nın kontrol edilmesi daha yaygın bir hale gelebilirdi. Aslına bakıldığında bu farklı bir durumu da doğurabilir. Örneğin kanser tedavisi gören bir hastanın genetiği için ailesi incelenirse ve aile bireylerinde bu genlere rastlanırsa, birey koruyucu cerrahi prosedürleri gibi şeyleri düşünmek zorunda kalabilirdi. Bu aşamada genellikle genetik danışmanlık için aileye başvurulmalıdır.
Previous Post
First

post written by:

0 Comments: