Akıllı Telefonlardaki Uygulama İçi Tarayıcılar Gereksiz mi?

Akıllı Telefonlardaki Uygulama İçi Tarayıcılar Gereksiz mi?

Akıllı Telefon

Biliyorsunuz ki tıkladığımız linklerin bir kısmı uygulamalardaki tarayıcılar tarafından açılıyor. Bununla beraber ‘uygulamaların kendine ilişik tarayıcı kullanma’ modası son aşama rahatsız edici ve pratiklikten çok uzak.

Günün büyük bir çoğunluğunda işi gereği telefonu ile tarayıcılar arasında geziyoruz ve bunu yaparken Chrome veya benzeri bir tarayıcı kullanıyoruz. Bununla birlikte herhangi bir haber sitesi yahut facebook benzer biçimde uygulamalara eş zamanlı olarak girip araştırma yapmak oldukca zahmetli.

Bu tür uygulamaların kendi tarayıcıları üstünden hareket etmesinden dolayı, çoğu zaman bağlantılar ve bağlantılar içinde kaybolmuş olarak bulabiliyoruz. Ek olarak sürekli olarak bağlantıları kopyalayarak ana tarayıcıya yapıştırmak da oldukca yorucu ve kafa karıştırıcı bir işlem diyebiliriz.

Hatta buna en saçma örneğin Google’a ilişik olduğu da kati. Google'a ait bir uygulamanın içinden Chrome'a değil de uygulama içi tarayıcıdan işlem sağlamak oldukca enteresan. Uygulamalara ait tarayıcıların birden fazla linki aynı anda açamadığını, bir adres kopyalamak istediğinde geriye dönmesi gerektiğini düşünürsek, bu vaziyet ile ilgili hala bir girişimde bulunulmaması oldukça şaşkınlık verici diyebiliriz.

Siz ne dersiniz bu hakkaten de akıllı telefon teknolojisi üzerinde göz ardı edilmiş bir uygulama açığı olabilir mi? Günlük kullanımlarınızda bu durumdan siz de muzdarip misiniz?
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: